27 kökshanddukar

Behöver jag så många ? [syvogtyve viskestykker på godt dansk]
Du skrattar.. men det é inte kul ! Hur har jag lyckats med att bunka ihop en sådan hög ? Ingen aning – plötsligt var dom bara där (har ändå sorterat bort en del och hamnade på 27).
Var ska dom bo i husvagnen? – det finns ju, milt sagt, begränsat plats i köksskåpen. T ex kan vanliga middagstallrikar, Ø ca 24 cm, inte stå där..

En kökshandduk är en praktisk och ofta vacker pryl. Om man går på Ikea och inte har råd med någonting, kan man alltid köpa en snygg kökshandduk och känna att man är med i inredningssvängen, att man inte körde dit förgäves osv. Går man på loppis, finns det ofta gamla fina, hållbara, vävda kökshanddukar. Ibland med broderade initialer! Jag har i flera år letat efter ‘M’ och har hittat en del. Dom kan jag ju inte slänga.
Kökshanddukshögen vittnar om mitt liv som vuxen. Många har följd med länge. Några gjordes innan jag blev född. Kökshanddukar har historia.
När jag träffade Lars och sen flyttade in på släktgården, upptäckte jag snabbt högen med kökshanddukar, dom var handvävda och med broderade initialer; ‘KL’ stod det. Ibland blev det lite mycket svärmor på gården även om hon gick bort för många år sedan. Då kunde jag, som tur var, ta en kökshandduk från min egen hög.

Löjligt är det, i alla fall, att ha 27 kökshanddukar i ett husvagnshem. Kanske blir det besvärligt med vattenreservoar och att diska – kanske kommer jag äta mina måltider på slängbara papperstallrikar? På en släktgård, däremot, går det åt många kökshanddukar när släkten kommer. Och det diskas för hand medan man pratar med varann om allt möjligt. På släktgården finns det också 2 tvättmaskiner.

Varför skriver jag nu om kökshanddukar? Det gör jag för att dom idag i sorteringsprocessen blev symbol på mitt prylöverflöde. Symbol på min kamp mot detta. Å ena sidan tycker jag att prylarna berättar sina personliga historier, å andra sidan är jag trött på att bli uppäten av tiden som gått. Självklart är jag en produkt av livet jag levt tills nu, och det är inget fel på det, jag ångrar dessutom ingenting (!), men jag vill inte ägas av saker som inte är jag. Jag vill bara vara jag. NU och i framtiden.

/Malene

ps. Kökshanddukarna som sorteras bort, ges antigen till andra som behöver kökshanddukar, eller rivs till trasor som sedan vidarevirkas till nya produkter!

2 reaktioner till “27 kökshanddukar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *