Vardagsrumskonsert & VidareVirkat

På mitt bord i husvagnen står 2 trädgårdsrosor med ljuvlig doft. Fick dom igår av en kvinna som kom på vardagsrumskonsert.
Jag ville bara glädja mina 2 nya vänner som hjälpt mig med min landning på Öland. Har inte råd med gåvor, kan bare ge av mig själv, spela min musik.
Vi hade avtalat att jag skulle komma förbi med gitarren. Dom frågade om det var ok att bjuda in några grannar. Vi kunde ju också äta jordgubbar med glass o vispad grädde.. Då frågade jag om det var okej att ta med mina alster från VidareVirkat. Så blev det.
Nystädad vardagsrum, stolar uppställda, jordgubbar och glass redo att serveras, kaffet klart.
Jag hade valt en repertoar med äldre pop, evergreens, visor. Jag satt på en barpall, ibland ville inte fingrarna som jag. Ibland var det en hund som pep lite. Men stämningen i vardagsrummet var bra. Jag tycker om när det vexlas lite mellan musik och prat. Gästerna ska ha tid att smälta, kommentera, ta del.
Efter den lilla akustiska konserten, fick vi underbara jordgubbar och pratade med varann. Det var intresse för VidareVirkat-mattor, -korgar och -sittdynor. Det glädjer mig, för mitt lilla miljöprojekt är viktigt. Allt är ju virkat av återvunnet tyg.
Jag körde hem till husvagnen med lite pengar i fickan, och en stor glädje inuti.
Tänk om jag fick spela vardagsrumskonsert några gånger per vecka. Då skulle jag kunna leva rikt och lyckligt.
Är så tacksam för denna upplevelse,
Älskar Öland.
Malene

2 reaktioner till “Vardagsrumskonsert & VidareVirkat”

  1. Underbart, de är exakt det som jag också skulle vilja göra, men jag vet inte hur man ska komma igång med detta. Bor i ett litet samhälle där de flesta vill leva sina egna liv.

  2. Tack för din kommentar, Jan!
    Dom flesta klarar av lite levande musik även om de vill leva sina liv. Börja med att fråga en god kompis om hen vill bjuda in sina vänner o sätta på kaffe ett datum ni avtalar – då är du igång. En från gruppen kanske vill hålla i en vardagsrumskonsert nästa gång.. 🙂
    Lycka till!
    /Malene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *