Hakkebøf med hentehår

Vanligtvis lägger jag inte upp matfoton på sociala medier. Dom kan va tveksamma – detta, mitt första, är möjligen det.
Efter att ha blivit flexitarian, äter jag mest grönsaker. Kroppen mår bättre, och jag har läst så mycket om kött o miljö, att jag inte behöver det, köttet. Kan få en sån bwdr!-känsla av reklamtidningar med rått kött på framsidan.
Men jag är ju oxå snål; ingen mat får gå till spillo (borde gälla på världsplan !!!) och eftersom jag ska flytta, ska också frysen tömmas.
Lördag kväll gjorde jag en festmåltid med snygg servett och massor med grönsaker, hemrörd dressing, 2 små biffar från frysen, på danska kallad hakkebøffer. När jag såg det ‘ansiktet’ på tallriken jag slumpmässigt hade arrangerat, tänkte jag Detdär är ju Hakkebøf med hentehår – o skratta’ högt för mig själv. Sen drack jag ett stort glas rödvin.

Dagen efter, söndag, hade jag loppis i huset jag hyr. Lennart från Stockholm kom förbi. Han köpte några gamla LP:n och till o med mina egna cd-skivor. Najs!
Vi pratade lite, här var det liksom ok att berätta min historia om husen som såldes i Danmark, om beslutet att bo i husvagn. Jag berättade också om, att jag med tiden vill hålla CaravanConcerts, konserter i husvagnen, ev på campingplatser runt om i Norden. Lennart tyckte om idén och frågade om han fick komma med ett förslag. Javisst! Han tyckte jag skulle servera en konsekvent maträtt vid dessa konserter. Jaha, sa jag – hade bara tänkt lite mousserande..  Nä, Lennart tyckte mat var på sin plats. Men vad ska det då va?, frågade jag – HusvagnsHummus eller -Havregröt? Det visste inte Lennart, han hoppades bara jag kunde använda hans tips.
Han sa adjö och vi skakade händer. Jag var tacksam för detta människomöte.

Senare på dagen kom jag på rätten jag gjorde lördag.
På framtida affischer:
‘Husvagnskonsert av Malene.
Mousserande & middagsrätt:
Hakkebøf med hentehår’

Flera idéer välkomna.. Hur ska jag t ex orka med att skriva HusvagnsHymner, öva in dom och sen laga mat i ett pyttelitet kök innan publiken ankommer ?
Vet detta är fjolligt, men det tar brodden av nervositeten inför imorron när jag ska hämta husvagnen.
Gokväll! Ät nåt som är bra för dig <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *