ÖLAND!

Öland är fantastisk!
Och jag har lovat mig själv att återvända med husvagn. Utanför turistsäsongen.
En visvän hjälpte mig ekonomiskt i vårvintras, utan henne kunde jag inte åkt på vecko-utbildningen som jag kom hem från igår!

Det är söndag kväll, jag dricker kamomillte med citron/ingefära/whisky, har lite ont i halsen o det känns som feber. Tänker på veckan som gått.. mycket att smälta.
Vi var 7 personer från Sverige, Danmark, Irland och USA som skulle jobba med låtskrivning /songwriting – med på köpet lärde jag om människor – och mig själv.
Och blev stormkär i Öland såklart.
Fick också hjälp till mitt projekt HusvagnsHistorier som ju ska inkludera CaravanConcerts – små konserter i eller utanför husvagnen. Än vet jag inte om jag vågar köra runt till alla Sveriges (/Danmarks) campingplatser och spela akustiska konserter, men tanken är helskön!

Det finns en märkvärdig magnetism i universum som gör att saker o ting ibland händer på samma gång! Torsdag morgon, 27 juli 2017, fick jag veta att min mammas man hade dött natten innan. Torben har varit en del av mitt liv sedan 1982. Ledsen för din skull, mamma! <3 Men Torben var Altzheimer-dement och bodde på äldrehem dom sista 5 åren. Han begravs på fredag i Danmark.
Senare samma förmiddag fick jag ett elektronisk brev där det stod att mitt hus på den danska ön, Bogø, på exekutivauktion hade sålts för 50 001 dkk. Det fanns en köpare i december som ville betala 125 000 dkk, men kreditinstitutet sa nej, för dom hoppades på ett bättre pris på auktion. Jag försökte övertyga då, men det hjälpte ej. Min förlust är nu 3/4 mio dkk – men det kan jag ju strunta i.
Snart har jag min husvagn och mitt fria liv. Ingen kan ta något ifrån mig. Det bästa jag har är ju kreativiteten; jag kan skriva låtar, jag kan hitta på. Ja, en av låtarna, en co-write, som jag gjorde med en amerikansk kille på Öland skulle kunna bli en hit.
/Malene
2 reaktioner till “ÖLAND!”

  1. du är en överlevare ,så kul att du har haft en trevlig helg!!! du dricker samma te som min man ,man kan ha husvagnskonsert å Listerlandet okså!!??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *